Om stedet Nakkebølle

Vi har hjemme på det tidligere Nakkebølle Sanatorium, der ligger smukt i et stort parkområde lige ud til Nakkebølle Fjord.
Både fjorden og parken er daglig tumleplads for de unge og deres lærere  - når er skal sejle, surfe, spille bold, stå på skøjter, fiske, eller når fuglesangen og solen skal nydes.

Bygningerne er i 1907 opført af Nationalforeningen til Tuberkulosens Bekæmpelse med det formål at danne ramme for helbredelsen af de dengang mange mennesker med tuberkulose.
Lige siden har Nakkebølle været stedet, hvor omsorgen for mennesker har været i højsædet. Som tuberkulosesanatorium, som plejehospital og endelig som hjem, i kortere eller længere tid, for 10.000 flygtninge i årene 1990-96.
I 1998 blev Nakkebølle købt og bygningerne indrettet, så stedet kunne danne de perfekte fysiske rammer om en moderne skole og uddannelsescenter.
Stedet emmer af omsorg for mennesker, der har haft det svært i en periode af deres liv. Mennesker der har brug for både omsorg og uddannelse for at komme videre.

I 2000 blev det socialpædagogiske opholdssted ”Småskolen ved Nakkebølle Fjord” godkendt af Fyns Amt.   
I 2008 flyttede Nyborg Søfartsskole ind på Nakkebølle
 

På Småskolen ved Nakkebølle Fjord gør vi vores bedste for med moderne metoder og midler at leve op til at være et sted, der med omsorg og respekt for det enkelte individ både uddanner og danner mønsterbrydere.