Sommerteater

 

Sommerteater er et fænomen, som fylder en god del af vort forårsprogram.

Fælles for vores elever er, at mange af dem ikke kender til teater. Mange har aldrig været i teateret, og ganske få har prøvet selv at spille teater. Det laver vi med dette programpunkt om på.

Vi har bl.a.opførti "Klokkeren fra Notre Dame", "Lejemorderen" af Benny Andersen, "Junglebogen" og "Aladdin".

Hvert år har det været en stor kraftanstrengelse for alle, men kampen, konflikterne og sliddet og de mange timer med replikker og roller, ved symaskinen med kostumerne, i værkstedet med kulisserne, har været det hele værd. Oplevelsen af at stå på scenen og få det hele til at klappe, at få ros af publikum er en oplevelse af de store. Her opleves, at sliddet har båret frugt, her opleves fællesskabet, som tilsammen kan rejse et godt teaterstykke.

Toppen på kransekagen er, når det opføres på et teaterstævne sammen med andre skoler. Her har stykket mulighed for at gå videre i teaterkonkurrencen. Uanset udfaldet af konkurrencen er hovedgevinsten hjemme - nemlig at skolen i fællesskab har skabt et teaterstykke med dets mange detaljer, og at eleverne har lært at stå på en scene og udtrykke sig, fordi de har noget på hjerte.